Oefenschool organiseert Toneel & Tapas in Wognum: “Drie aktes en tussendoor lekkers”

29 februari 2024 16:56
Bron: Facebook café Stam

Gezelschap de Oefenschool organiseert vanaf dit weekend bij partycentrum Stam in Wognum speciale toneelavonden. Tijdens deze ‘Toneel & Tapas’ kunnen bezoekers drie voorstellingen bijwonen, en tussendoor genieten van een aantal hapjes.

Het idee voor deze avonden met zogenaamde ‘eenakters’ is ontstaan in de coronaperiode. “Er was een tijd dat we wellicht iets mochten in de theaters als er weinig mensen binnen waren, en we met tafels afstand tussen de gasten konden houden”, licht Marco Huisman van de Oefenschool toe. “Uiteindelijk kon het toch niet doorgaan, maar we vonden het zo’n leuk idee dat we dit alsnog een keer wilden organiseren.”

De groep toneelspelers van de Oefenschool bestaat uit acht personen. “Per scène zullen twee of drie spelers de akte uitvoeren”, licht Huisman toe. “Een toneelstuk bestaat meestal uit meerdere aktes, met een pauze tussendoor. Nu worden er drie korte verhalen gespeeld, en krijgen de bezoekers tussendoor wat lekkers.”

Cabaret en dramatiek

De eerste akte die de toneelspelers van de Oefenschool uitvoeren heet ‘Mijn man’, en is geschreven door cabaretier Youp van ’t Hek. “Dus daar kun je veel humor in verwachten. De tweede voorstelling gaat over een scène in de wachtkamer van een huisarts. Deze heeft ‘Slecht nieuws’ als titel.”

“En bij het derde stuk vindt een bijzondere vorm van relatietherapie plaats. Maar daar gaan we niet teveel over verklappen”, lacht Huisman. “Het is wel een bijzonder stuk.”

Het ‘Toneel en Tapas’ wordt meerdere avonden gehouden bij partycentrum Stam in Wognum. Zaterdag 2 maart beginnen de eerste voorstellingen. Hier zijn volgens Huisman nog kaarten voor beschikbaar. “Ook voor 3 maart en vrijdag 8 maart kan de zaal nog ruimer gevuld worden”, zegt Huisman.

Uitzending – 24 februari 2024

Marco Huisman vertelt over de voorstellingen Toneel & Tapas, die vanaf 2 maart in partycentrum Wognum gehouden worden

Oefenschool organiseert Toneel & Tapas in Wognum: "Drie aktes en tussendoor lekkers"

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405