Oekraïense Katie Koss pakt nieuwe WEEFF Top Favoriet met single ‘Pretty Pain’

15 maart 2024 19:48
Bron: WEEFF

Met een deelname aan de Popronde, een eigen EP en diverse singles timmert Katie Koss – haar echte naam is Katja Poltavets – de laatste jaren aardig aan de weg. Haar nieuwe single ‘Pretty Pain’ hoor je komende week als nieuwe WEEFF Top Favoriet.

De van oorsprong Oekraïense zangeres heeft onder meer Lianne La Havas en Amy Winehouse als inspiratiebronnen voor haar muziek. De teksten gaan vaak over zelfreflectie en zelfontwikkeling. ‘Pretty Pain’, het nummer dat ze vorige week heeft uitgebracht, gaat voornamelijk over verslaving.

“De afgelopen tijd heb ik van dichtbij meegemaakt hoe verslaving mensen helemaal kapot kan maken. En daar heb ik heel veel verdriet van gehad”, licht de zangeres toe op haar YouTube-kanaal. “Toch kan ik me op een of andere manier er heel erg in vinden, dat je een bepaalde verlichting of een bepaalde moed haalt uit vluchten in iets. Vluchten in drank, drugs, sport. Om maar niet die pijn onder ogen te hoeven komen.”

Duet met Meau voor Giro555

Katie Koss deed twee jaar geleden mee aan de Popronde, ofwel het grootste rondreizende festival in Nederland. Met ruim 20 shows had ze een volle agenda in de laatste drie maanden van 2022. Ook zong Katie samen met Meau het nummer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot.

Dit gebeurde tijdens ‘Samen in actie voor Oekraïne’ van Giro555, dat werd gehouden naar aanleiding van de oorlog in het land. Tijdens hun cover van het nummer zong Katie Koss een aantal zinnen in het Oekraïens. De video van het duet is inmiddels bijna 100.000 keer bekeken.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844