OhMyPeaches komt met tweede single: “Geschreven in Nashville”

17 mei 2021 21:48
OhMyPeaches

Vorig jaar zomer bracht het nieuwe Hoornse duo OhMyPeaches haar eerste single uit. Inmiddels heeft het stel een kindje gekregen, is een debuut EP in de maak en is de tweede single uit. Raining In Galway is meteen de nieuwe WEEFF Top Favoriet. 

Een single opnemen tijdens een zwangerschap is behoorlijk hectisch, vertelt zangeres Naomi Steiner. “Tijdens de opnames was ik hoogzwanger. Dat was heel bijzonder. Ik ben heel veel met muziek bezig geweest in de periode dat ik zwanger was. En dat is wel intensief, maar ook wel heel speciaal.”

Haar partner, de van oorsprong Amerikaanse Zach Steiner, schreef de single, bijna acht jaar geleden, in Nashville. “Toen ik 24 was – ik ben nu 32 – verhuisde weg vanuit mijn geboorteplaats. De single gaat over je plek in de wereld vinden. Waar hoor ik thuis? Wat moet ik doen in het leven? Ik schreef dit nummer aan het begin van die zoektocht. Het is heel speciaal om dit nummer nu op te nemen met Naomi, in Nederland, de plaats waar ik nu woon. Hier eindigt de zoektocht, ik heb gevonden waar ik thuishoor.”

EP in aantocht

De single is een voorloper van een debuut EP, die volgens het stel binnen niet al te lange tijd uit moet komen. Wanneer precies durft het duo nog niet te verklappen, maar een derde single wordt in ieder geval al afgemixt. En aan een tweede EP wordt zelfs al geschreven, vertelt Naomi.

Wij zijn fan van de single en roept het nummer uit tot nieuwe WEEFF Top Favoriet. Komende week is de single lekker vaak te horen op WEEFF Radio.

 

Uitzending – 15 mei 2021

Zach en Naomi Steiner vertelde op WEEFF Radio over de release en totstandkoming van de tweede single, Raining In Galway.

OhMyPeaches over nieuwe single Raining In Galway

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405