Old Berckhout: echte hobbybrouwers

19 augustus 2022 15:43
Old Berckhout

Vok Oud heeft als hobby het brouwen van bier. Ooit aangestoken door een oud-collega. “Die was al een aantal jaren hobbybrouwer en vertelde over een cursus bij een brouwvereniging in Hoofddorp.” Een naam voor de brouwerij was al snel gevonden: Old Berckhout, een samenvoeging van zijn achternaam en woonplaats.

Elk bier dat gebrouwen wordt krijgt in de naam ook een verwijzing naar de achternaam, zoals de Indian Pale Ale (IPA) Oerwoud en de Red IPA Roy Old Red. Om deze namen te bedenken wordt ook gebruik gemaakt van de Facebook community. “Want het is best lastig om elke keer weer een originele naam te bedenken”, vertelt Vok Oud.

De biertjes verkopen, dat doet Old Berckhout niet. Zoals het echte hobbybrouwers betaamt. Af en toe wordt er wel op lokatie gebrouwen. “Twee keer zijn we in het Stoommachinemuseum geweest in Medemblik en ook een keer in de Museumboerderij in Hoogwoud.”

Bekijk in de videoplayer het volledige gesprek terug waarin Vok Oud ook vertelt over het proces van bier brouwen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405