OM in hoger beroep tegen vrijspraak ‘scootmobielmoord’

11 juli 2022 18:36

Op 8 augustus 2020 wordt de 26-jarige Dimitri dood gevonden in een sloot in Nibbixwoud, onder zijn scootmobiel. Volgens de officier van justitie heeft de 33-jarige Jama A. hem eerst bewusteloos geslagen en vervolgens richting de sloot gesleept. Zelf ontkent A. alle beschuldigingen.

Onderzoek wees uit dat Dimitri door een misdrijf om het leven is gekomen. Maar de rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is dat Jama A. hem heeft vermoord. Het OM vecht het besluit aan en wil Jama A. alsnog vervolgen voor de moord op Dimitri.

Diefstal met geweld

Wel veroordeelde de rechtbank Jama A. voor het plegen van een diefstal met geweld uit een woning in Medemblik, het telen van hennepplanten en het bezit van 400 gram amfetamine. De verdachte krijgt voor deze feiten een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd.

Familie blij

Namens de familie van Dimitri reageert hun advocaat blij op het nieuws van een hoger beroep. “De familie was erg teleurgesteld in de uitspraak van de rechter. Ze hopen dat het Gerechtshof tot een ander oordeel komt en vindt dat de verdachte wel degelijk verantwoordelijk is voor de dood van Dimitri.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405