OM introduceert nieuwe ‘flexflitspaal’ en de eerste komt in Hoorn te staan

3 november 2022 17:40

Volgende week dinsdag introduceert het Openbaar Ministerie een nieuw soort flitspaal, de ‘flexflitser’. Nog voor het einde van het jaar wil het OM twintig van deze palen inzetten in heel Nederland. De allereerste komt in Hoorn te staan aan de Provincialeweg.

Dit is volgens het OM een drukke weg door Hoorn waar vaak te hard gereden wordt. De afgelopen jaren hebben daar meerdere ernstige ongevallen plaatsgevonden omdat auto’s te snel door de bocht rijden. Met de nieuwe flitspaal verwacht het OM, de gemeente en de politie dat de verkeersveiligheid verbetert. 

Maar wat is een flexflitser?

Zoals de naam al doet vermoeden is de flexflitser een flexibele vorm van snelheidshandhaving: de flitser staat ongeveer twee maanden op dezelfde plek en wordt daarna verplaatst. Zo kan er op verschillende locaties gecontroleerd worden op snelheid in plaats van één ‘vaste’ plek. 

Het OM en de politie wil de flexflitser ook inzetten bij wegwerkzaamheden, waar tijdelijk een aangepaste maximumsnelheid geldt. De flitser is gemakkelijk te verplaatsen en kan twee maanden lang werken op een accu, er is dus geen stroomvoorziening nodig.

Na Hoorn volgen die week nog twee locaties: 9 november Bergen op Zoom en 14 november Amsterdam. 

Flexflitspaal

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844