Omstreden bedrijf The Padellers krijgt groen licht voor aanleg padelbanen in Zwaag

16 februari 2022 13:45

Het broeide al drie weken, maar nu is het dan zover. De gemeente Hoorn heeft groen licht gegeven voor de vestiging van een padelcentrum aan de Marowijne in Zwaag. Tot ergernis van de politiek en tennisverenigingen in Hoorn

Eind januari diende het bedrijf van de Nederlandse ondernemer en influencer Bas Smit bij de gemeente een vergunningsaanvraag in voor een padelcentrum. Tot ergernis van Fractie Tonnaer en tennisverenigingen in Hoorn, die ook druk bezig zijn met plannen voor padelbanen. 

Padel is een kruising tussen tennis en squash en een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het is dan ook zeer populair, want padel is overal. In indoorhallen, en bij pop-up banen en tennis- en sportverenigingen. In 2015 telde Nederland nog maar 23 padellocaties, nu gaat de teller over de 200 heen. 

Niet meewerken 

Raadslid Roger Tonnaer adviseerde het college om niet mee te werken. “Er is een tekort aan bedrijfspanden en bouwkavels.”

Volgens Tonnaer heeft Sportcentrum Hoorn al zeven padelbanen, en hebben tennisverenigingen de Hulk, Juliana en Swaegh plannen om zonder subsidie hun tennispark uit te breiden met een padelbaan. Ze zijn bang om nieuwe leden mis te lopen en dat hun investering nu mogelijk te weinig zal opleveren, zo schrijft het NHD. “Voor tennisverenigingen is de uitbreiding met padelbanen van vitaal belang.”

Sein op groen

Ondanks de zorgen en protesten heeft de gemeente het sein voor de komst van het padelcentrum van bedrijf The Padellers alsnog op groen gezet. “We begrijpen deze zorgen, maar er is geen vergunning nodig voor wat betreft het vestigen van het bedrijf zelf omdat het binnen het bestemmingsplan past”, legt woordvoerder Martin Schuijt uit. Wel moet het bedrijf nog een horecavergunning aanvragen.

Het nieuwe centrum zal bestaan uit zes banen in een bedrijfspand aan de Marowijne, waar voorheen Office Center Hoorn zat gevestigd. 

In de zomer open

Nu de ‘vergunning’ is goedgekeurd, wordt het bedrijfspand omgetoverd tot een heus padelcentrum. “Het streven is om komende zomer open te gaan”, liet een locatiemanager van The Padellers al eerder weten aan NH Nieuws.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405