Onafhankelijk onderzoek aanbesteding Hoornse viskiosk in commissievergadering

14 november 2022 11:00
Viskiosk

Morgen spreekt in Hoorn de commissie over het onafhankelijk onderzoek naar de aanbesteding van de viskiosk in de haven. De gemeente Hoorn is eigenaar van het pand aan het Hoofd 2b. In 2019 stopte de ondernemer die in het pand een viskiosk had. Het college van B en W besloot hierop om er een toeristisch informatiepunt te vestigen.

Na een openbare aanbesteding werd in juli 2021 de kiosk gegund aan RentTourBuy. Voor en tijdens de aanbesteding kregen raadsleden signalen over mogelijke vooringenomenheid tijdens het proces. Na verschillende debatten besloot de raad in december 2021 unaniem om onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de aanloop en het proces van de aanbesteding van de kiosk. Het onderzoek met bevindingen, conclusies en aanbevelingen is inmiddels afgerond. Aan WEEFF vertelde fractievoorzitter van De Realistische Partij Menno Jas dat blijkt dat de gemeente tekort is geschoten bij belangrijke beginselen met betrekking tot behoorlijk openbaar bestuur.

Tijdens de commissievergadering zal gevraagd worden de aanbevelingen uit het rapport over te nemen. Op dinsdag 13 december zal de gemeenteraad hier een besluit over nemen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844