Ondanks oplossing gaat ‘Mokum in Medemblik’ niet door vanwege tekort agenten

1 mei 2023 06:08
Bron: Wikiemedia Commons / Dolfy

Het muziekspektakel ‘Mokum in Medemblik’ gaat dit jaar weer niet door, omdat de politie kampt met onderbezetting. Hoewel horecaondernemers nog met een oplossing kwamen – het inzetten van gecertificeerde beveiligers op eigen kosten – ziet de gemeente Medemblik daar tóch vanaf.

Mokum in Medemblik

Door onderbezetting bij de politie zet de gemeente Medemblik een streep door ‘Mokum in Medemblik’, dat op 18 mei gehouden zou worden.

Een klap voor de horeca in Medemblik – ze hebben twee coronajaren achter de rug. Om het evenement toch door te laten gaan, bedacht de organisatie een oplossing: het inzetten van gecertificeerde beveiligers op eigen kosten.

Toch ziet de gemeente Medemblik af van de voorgestelde oplossing. Op advies van de politie en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wordt er geen vergunning verleend, omdat het evenement als een ‘verhoogd veiligheidsrisico’ wordt gekwalificeerd.

Burgemeester Dennis Straat: “Gebrek aan voldoende capaciteit om een eventuele inzet te garanderen ontbreekt. De kermissen in Wognum en Hoogkarspel en de extra drukte die op Hemelvaartsdag te verwachten is, zijn hier debet aan.” De organisatie was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405