Onderdoorgang Wogmergouw in Zwaag tot 9 december afgesloten

17 november 2022 09:00
Wogmergouw

Tot 9 december is de onderdoorgang Wogmergouw in Zwaag (onder N307) 24/7 gesloten tussen rotonde (Hoornseweg/Zwaagdijk) en rotonde (Keern). Het overige deel van de Wogmergouw blijft toegankelijk. Vanaf vrijdag 18 november 16.00 uur is wel weer de onderdoorgang De Strip toegankelijk.

Het verbeteren van de afwatering van de Wogmergouw is het laatste project van de verbeteringen van de onderdoorgangen onder de N307. Tijdens de werkzaamheden aan de Wogmergouw heeft doorgaand verkeer op de N307 geen hinder van de werkzaamheden. ook blijft de carpoolplaats Hoorn bereikbaar via de reguliere omleidingsroute.

Vanaf Oostergouw kan autoverkeer afslaan naar de N307 richting Enkhuizen en Lelystad. verder worden auto’s, motoren en vrachtverkeer omgeleid. Bussen 636, 232, 132 en 11 van Connexxion maken ook gebruik van de omleidingsroute. Brom, snor en fietsverkeer moet in beide richtingen omrijden.

Omleidingsroutes (vanuit Zwaag)

• Autoverkeer richting Alkmaar, Amsterdam, Leeuwarden (N307) wordt omgeleid via Berkmergouw – het Keern – Westfriese Parkweg (volg 7).
• Autoverkeer richting Zwaagdijk-West, Wognum en Nibbixwoud wordt omgeleid via het Keern (volg 5).
• Fietsverkeer van het Keern richting Hoornseweg wordt omgeleid via het Rijsdamweg en Kromme Elleboogpad (volg F).

Omleidingsroutes (in de richting van Zwaag)

• Autoverkeer vanaf de N307 (vanuit Hoorn Noord richting Hoogkarpsel) richting Zwaag wordt omgeleid via Oostergouw (volg 5)
• Autoverkeer vanaf Wognum en Zwaagdijk-West wordt omgeleid via de Zwaagdijk – Rijweg – Jan Tinbergenweg en N307 via Oostergouw richting centrum Zwaag en Hoorn (volg 5)
• Fietsverkeer van de Hoornseweg richting het Keern wordt omgeleid via het Rijsdamweg en Kromme Elleboogpad (volg F)

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405