Onderhoud aan West-Fries spoor succesvol afgerond: treinen rijden weer

28 februari 2022 12:00

Goed nieuws voor reizigers die met de trein naar werk of studie moeten: de monsterklus op en naast het West-Friese treinspoor is afgerond. Dat bevestigt woordvoerder Jeroen Wienen van ProRail aan NH Nieuws. Inmiddels rijden de treinen sinds vanochtend weer over het vernieuwde spoor.

Week lang werk aan spoor tussen Weesp en Naarden-Bussum

De grootste uitdaging was niet zozeer het werk zelf, maar wel de logistieke puzzel. De werkzaamheden moesten namelijk na de voorjaarsvakantie zijn afgerond. “En dat is nu gelukt, zonder enige vertraging”, vult Wienen aan. “Het werk is volgens schema verlopen en er zijn geen gekke dingen gebeurd.”

En dat is positief, vindt ook bouwmanager Jaco Koster van ProRail: “Want na afloop moet het spoor er weer 30 jaar tegenaan kunnen.”

Een monsterklus

Het bouwbedrijf Dura Vermeer, dat in opdracht van ProRail de werkzaamheden moest uitvoeren, was op acht locaties tegelijk bezig. Zo werden er wissels, spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd in Hoorn, werden de treinbeveiligingssystemen richting Enkhuizen vervangen en werd er gewerkt aan het veiliger maken van de spoorwegovergang bij Obdam.

Ook zijn de perrons van station Bovenkarspel- Grootebroek gerenoveerd.

Kijk hieronder de reportage die NH Nieuws maakte over de werkzaamheden op en naast het West-Friese spoor.

Meer nieuws uit West-Friesland?
đź’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
đź“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
đź”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405