‘Ondermaats’, maar toch staat Schouten in de halve finales ploegenachtervolging

12 februari 2022 10:35

Irene Schouten heeft zich met Ireen Wüst en Antoinette de Jong geplaatst voor de halve finales van de ploegenachtervolging. De Nederlandse ploeg werd derde, maar teleurstelling overheerste bij de vrouwen. “Het was gewoon ondermaats”, baalde Wüst na afloop voor de camera van de NOS. “Dit was echt niet best, dus we moeten onze rit analyseren.”

Ploegenachtervolging

Het trio met de Noord-Hollandse Schouten kwam na 2.57,26 over de streep, ruim drie seconden achter regerend Olympisch kampioen Japan en Canada. Komende dinsdag om 7.30 uur staat de halve finale tegen Canada op het programma.

Schouten behaalde eerder goud op de 3.000 en 5.000 meter, ze doet naast de ploegenachtervolging nog mee op de massastart. 

Ophef

In aanloop naar de Olympische Winterspelen ontstond er ophef rondom een documentaire over Zaanlander, de schaatsploeg van Schouten. In een video was er kritiek op Wüst en op bondscoach Jan Coopmans.  “We hebben het uitgesproken en dan is het klaar. Het is nu ook al bijna twee weken geleden”, zei hij voor de kwartfinales.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405