Ondernemers in Hoorn leren hoe ze beter een drugslab kunnen opsporen

16 september 2023 11:25
Bron: PVONH

West-Friese ondernemers kunnen dinsdag in Hoorn ervaren hoe een drugslab eruit ziet en hoe je er één op een bedrijventerrein kan herkennen. Het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) wil met deze actie ondernemers bewuster maken van de gevaren die deze laboratoriums met zich meebrengen.

In de afgelopen maanden hebben de West-Friese gemeenten en politie meerdere drugswoningen en drugslabs gesloten. Vorige week trof de politie mogelijk verdovende middelen in een loods op de Atoomweg in Hoorn.

Het PVONH nodigt ondernemers uit de regio Hoorn daarom op dinsdag 19 september uit voor een zogenaamde roadshow. Als onderdeel van de dag wordt een synthetisch drugslaboratorium nagemaakt. Ook wordt geleerd hoe je een drugslab qua geur en beeld beter kunt herkennen.

Samenwerking versterken en effectiever aanpakken

“De roadshow is van cruciaal belang om de veiligheid en integriteit van bedrijventerreinen in de regio Hoorn te waarborgen. Door bewustwording te creëren en ondernemers te voorzien van praktische kennis, willen we als Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland de samenwerking tussen ondernemers en lokale autoriteiten versterken om ondermijning beter zichtbaar en herkenbaar te maken, zodat het effectiever kan worden aangepakt,” aldus Josefien Hofstede van PVONH.”

Ondernemers die mee willen doen zijn dinsdag 19 september om 11.00 uur welkom bij de Marowijne 2, op het bedrijventerrein Westfrisia. De roadshow duurt tot 16.00 uur, er is verplichte aanmelding vooraf.

Uitzending – 16 september 2023

West-Friese ondernemers kunnen dinsdag in Hoorn ervaren hoe een drugslab eruit ziet en hoe je er één op een bedrijventerrein kan herkennen. Beluister het gesprek met Josefien Hofstede van Het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH)

Ondernemers in Hoorn leren hoe ze beter een drugslab kunnen opsporen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844