IKEC Hoorn: te veel eigen belang van politici bij nieuwe geopperde locatie?

22 augustus 2020 21:20
IKEC locatie Nieuwe Steen hockeyvelden

Over de locatie van het Integraal Kind en Expertise Centrum (IKEC) in Hoorn is recentelijk veel te doen.

In 2017 is de keuze gemaakt voor de hockeyvelden aan de Nieuwe Steen. Drie jaar na de keuze opperen vier politieke partijen het terrein van HSV Sport als nieuwe locatie.

“Dit hele proces loopt al vanaf 2015,” vertelt Jan van Berkum, voorzitter van de Stichting Trigoon aan WEEFF Radio. “Ik ben mij met mijn organisatie al vijf jaar aan het richten op de plek bij de hockeyvelden waar we in 2022 intrekken. En dan gaan we nu opeens een afslag nemen naar een andere plek waar alles weer opnieuw voor ontwikkeld moet worden.”

“Dan zijn we zo weer een jaar of vier verder. Dat maakt dat echt de energie uit de school loopt. Dan zie ik het niet goed komen voor het onderwijs.”

Parkeerdruk beoogde IKEC locatie

“Het gaat met name om de parkeerdruk in de Nieuwe Steen. Naar ik begrepen heb is de gemeente volop bezig met plannen daar oplossingen voor te vinden. Ik vind het erg prematuur dat nu opeens van het oorspronkelijke plan wordt afgeweken. En daarin zit te veel eigen belang van de politici die proberen goede sier te maken met plannen waarbij zij zeer nauw betrokken zijn.”

In het interview legt Jan van Berkum ook uit wat een IKEC is en wat het uitgangspunt van onderwijs dient te zijn:”Een kind moet zich ontwikkelen naar wie het is, niet wat wij van ze willen maken.”

Eerder sprak WEEFF Radio al met wethouder Samir Bashara over de huidige discussie omtrent het IKEC Hoorn.

Uitzending – 22 augustus 2020

Jan van Berkum, voorzitter van Stichting Trigoon geeft vanuit het onderwijs een reactie op de opgelaaide discussie over de locatie van IKEC Hoorn.

IKEC - onderwijs aan het woord

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405