Voetbalpaar Gerrit en Tineke nog vol ongeloof over dubbel lintje voor werk bij Always Forward

2 mei 2024 20:23
Bron: EriK Bout

Nietsvermoedend zaten ze afgelopen vrijdag in de kerk tijdens de lintjesregen in Hoorn, toen Tineke én Gerrit Visser uit Andijk naar voren werden geroepen en een onderscheiding kregen. “We hebben elkaar stomverbaasd aangekeken”, vertelt een trotse Gerrit. Het echtpaar Visser is ruim 35 jaar vrijwilliger bij de voetbalclub Always Forward. “We zijn meer op de club aanwezig dan dat we thuis zijn”, vult zijn vrouw Tineke aan.

De club betekent alles voor het stel. “Het is één grote familie, dat maakt het zo leuk.” Tineke is voornamelijk actief in de kantine van de vereniging, terwijl haar man training geeft aan alle leeftijden. “Je ziet ze echt van kleins af aan opgroeien, dat is echt zo leuk om te zien”, zegt het voetbalpaar.

De tekst gaat verder.

Het koppel is bij de club terechtgekomen toen hun zoon er als zesjarig jochie ging voetballen. “Hij voetbalt al lang niet meer bij Always Forward, maar wij zijn het vrijwilligerswerk blijven doen”, vertelt Tineke terwijl ze in de kantine staat. Nog steeds doet het echtpaar hun werk met liefde voor de club. “We krijgen veel waardering voor wat wij doen.”

Ook de clubgenoten zijn enorm trots op het echtpaar. “Zonder Gerrit en Tineke zouden we niet weten wat we moeten doen”, zegt voetbalvriend Wil Engel. Ook medevrijwilliger Eric Schip vindt de koninklijke onderscheiding meer dan verdiend: “Ze doen ontzettend veel voor de club.” Ook is het stel ontzettend trots op elkaar. “Het is mooi dat wij dit lintje samen mochten ontvangen”, glundert Tineke trots terwijl ze naar haar man op het veld kijkt. Hij is daar aan het ‘walking-voetballen’ en trekt net een sprintje.

Verrassing voor echtpaar na onderscheiding

Het bestuur van de voetbalclub heeft het echtpaar voorgedragen voor de Koninklijke onderscheiding. “Onze zoon wist in september al dat wij dat lintje zouden krijgen en hij heeft het al die tijd weten te verzwijgen”, aldus Tineke. Nadat het echtpaar hun onderscheidingen had ontvangen, zagen ze pas dat de rest van de familie en vrienden zich ook in de kerk had verzameld. “Dat was echt heel bijzonder”, vult Gerrit aan.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844