Ontslagen Arthur Langedijk bracht handbalsters SEW van flop naar de top

11 april 2022 16:54

De handbalsters van SEW kenden een zware week. Arthur Langdijk werd ontslagen en dit weekend werd er met 30-29 verloren van Volendam. “Dat ontslag zal ongetwijfeld invloed hebben gehad op de wedstrijdred, want die meiden hebben tweeënhalf jaar met Arthur getraind. Dat is ineens anders”, aldus interim-trainer Rik Boonkamp.

Harde woorden

Het bestuur gaf als oorzaak van het ontslag aan dat er geen chemie meer was tussen de trainer en speelsters. Langedijk kon zich daar totaal niet in vinden. “Het is bullshit dat de chemie is uitgewerkt”, was de trainer duidelijk.

“Hij heeft ons van de degradatiepoule naar de top vijf gebracht. Ìk heb veel van hem geleerd”

sew-speelster isa op den kelder

Speelster Isa op den Kelder liet na afloop van de wedstrijd weten dat het een beslissing van het bestuur is geweest en ze haar mening niet over het ontslag met NH Sport wilde delen. Wel heeft ze Langedijk nog een berichtje gestuurd. “Hij heeft ons van de degradatiepoule naar de top vijf gebracht. Ìk heb veel van hem geleerd”, laat Op den Kelder weten.

Om des keizers baard

SEW verloor dus afgelopen zaterdag van Volendam. Hierdoor staat het laatste in kampioensgroep B en heeft de ploeg nog weinig om voor te spelen. “Wij gaan er plezier in houden en lekker ons best doen. Alleen op het moment dat je je best doet en hard traint dan komt het plezier vanzelf en andersom ook”, blikt Boonkamp vooruit.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405