Ook laatste verdachte West-Friese ‘camperbende’ op vrije voeten

25 oktober 2023 15:01
Bron: Foto ter illustratie

De enige verdachte die nog vastzat voor eventuele betrokkenheid bij de mogelijke West-Friese ‘camperbende’ komt ook op vrije voeten. De rechtbank in Alkmaar heeft besloten het voorarrest van de 30-jarige M.R. uit Abbekerk te schorsen. Wel krijgt hij een contactverbod opgelegd met de medeverdachten.

politie stock algemeen politielint politieauto

De 30-jarige M. R. uit Abbekerk mag terug naar zijn vriendin en kinderen. Licht geëmotioneerd vroeg hij maandag de rechters om vrijlating om in zijn dorp orde op zaken te stellen en te voorkomen dat zijn vriendin op straat komt te staan. “Ik mis ze verschrikkelijk erg”, zei hij in de rechtbank. 

Een voorwaarde luidt dat R. geen contact mag opnemen met de medeverdachten. Ook krijgt hij een meldplicht bij de reclassering. Hij blijft wel verdachte, aldus het Openbaar Ministerie.

Man al eerder in de fout

Het OM verzette zich nog tegen een vrijlating, vooral ook omdat de verdachte al eerder in de fout is gegaan. Hij mocht zijn strafzaak, nadat hij in januari van dit jaar voor ’vergelijkbare feiten’ werd opgepakt, in vrijheid afwachten.

Totdat hij drie maanden geleden, zo zegt het OM, op heterdaad werd betrapt bij een loods in Middenmeer. Die loods zou op naam staan van R., waar ook een gestolen camper uit Zandvoort werd gevonden. “Uit telefoongegevens blijkt dat hij in de kustplaats is geweest. Er ligt voldoende bewijs”, aldus de officier van justitie.

De strafzaak draait om het politieonderzoek Harvest. Nog drie mannen uit West-Friesland worden op een later moment vervolgd, drie zijn al veroordeeld. Zij zouden als groep meerdere campers hebben gestolen bij kustplaatsen in Noord-Holland.

In januari volgend jaar is R. weer aan de beurt voor een volgende tussentijdse zitting in de rechtbank.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844