Ook met een fiets inclusief fietsmand kun je meedoen aan Iron Kids Westfriesland

25 juni 2022 10:41
iron kids

260 kinderen verschenen gisteren aan de start van de Iron Kids Westfriesland, veertig meer dan bij de eerste editie in 2021. De organisatie koos dit jaar voor een nieuwe locatie bij het schelpenstrandje in Hoorn. “Zodat de start en finish elke keer op dezelfde plek plaats kon vinden”, vertelt Cees Degeling van Stichting Westfriesland Events. Zij zijn namens de zeven West-Friese gemeenten opdrachtgever van de Iron Man in Hoorn.

In de route lag ook een stukje selectief parcours. “Er moest zowel geklommen als gedaald worden van en naar de dijk. Dat is allemaal goed gegaan, zonder valpartijen.”

Door corona heeft Iron Kids Westfriesland beperkingen gekend ten aanzien van het organiseren van trainingsprogramma’s op de West-Friese scholen. “Als we dat volgend jaar wel kunnen doen, verwachten we dichter bij het doel van 500 deelnemende kinderen te komen”, aldus Cees Degeling. Dit jaar is de mogelijkheid tot voorbereiding beperkt gebleven tot enkele clinics. “Het is voor kinderen gewoon lastig de drempel over te stappen om deel te nemen aan een wedstrijd met drie onderdelen, zwemmen, lopen en fietsen. Als je dat een keer gedaan hebt worden waarschijnlijk veel meer kinderen enthousiast om aan de start te verschijnen.”

Dat een clinic enthousiaste reacties oplevert, kan de Roald Dahlschool uit Zwaag beamen, die twee dagen eerder op de wedstrijd locatie de oudste groepen van de sport liet proeven.

Op het podium

De talenten van het Regionaal Trainingscentrum Alkmaar (RTC) eindigden met al hun ervaring allemaal op een podiumplaats en met zelfs een winnaar in hun midden. Bekijk in onderstaande video hun blije reactie.

Maar ook voor kinderen met minder ervaring lag een podiumplaats binnen handbereik. “Je kan het op alle niveaus beoefenen. Ook op je fiets inclusief fietsmand. Ik heb veel lachende en blije gezichten gezien. Daar doen we het voor”, aldus Cees Degeling.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405