Verstopte afvoerleiding oorzaak waterballet op Westeinde in Enkhuizen, probleem nu verholpen

24 april 2023 16:03
Bron: Esther Keesman

De wateroverlast op het Westeinde in Enkhuizen is veroorzaakt door een verstopte afvoerleiding. Dat laat SED-woordvoerder Yolanda van Helmond weten aan WEEFF. Sinds gisteren stond de weg op de kruising met de Randweg voor een groot gedeelte onder water. Alle problemen moeten inmiddels verholpen zijn, zegt de gemeente.

De gemeente Enkhuizen kreeg op zondagavond de eerste meldingen binnen van het vele water op de kruising van het Westeinde met de Randweg. Op de straat waren grote plassen gevormd, en het water kon niet goed worden afgevoerd.

De calamiteitendienst van SED is hierna direct aan de slag gegaan om het op te lossen. “Er is geprobeerd het riool te ontstoppen, maar dit is niet gelukt vanwege de moeilijkheid van de verstopping”, licht de woordvoerder toe. “Hierna is besloten om het water af te zuigen.”

Structureel oplossen

Vanmorgen werden er via de Fixi-app van de gemeente drie nieuwe meldingen gemaakt van wateroverlast. Opnieuw zijn er werkzaamheden gestart om het water weg te werken. Ditmaal om de problemen structureel te verhelpen, zegt de gemeente.

Inmiddels is verstopping opgelost, door een waterleiding aan te passen. Volgens de woordvoerder van de SED-gemeenten is het riool vanmiddag volledig hersteld, en werkt het weer naar behoren. Van Helmond: “Enkele afrondende werkzaamheden aan de walkant zijn nog noodzakelijk om het werk geheel af te ronden. Dit zal op korte termijn plaatsvinden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405