Oosterslag festival: vijf avonden met live-optredens en films.

30 augustus 2022 13:00
Museum van de twintigste Eeuw & Cinema Oostereiland

Vandaag start in Hoorn het Oosterslag festival. Na de succesvolle editie in 2021 organiseren Cinema Oostereiland en de Hoornse Stadsfeesten opnieuw vijf avonden met live-optredens en films.

Vanavond wordt afgetrapt met een optreden van Talententheater Hoorn en de film And Then We Danced waarin twee jonge professionele Georgische volksdansers voor elkaar vallen. Woensdag zal Young Opera NH optreden en is er een vertoning van de romkom Falling For Figaro waar opera de boventoon voert.

Billie Holiday en Bruce Springsteen

Donderdag staat jazz centraal met een optreden van Deborah J. Carter en de film The Butler over Billie Holiday. De vrijdagavond draait om Bruce Springsteen met de film Blinded by the Light waarin een Pakistaanse tiener troost en inspiratie put uit de songs van The Boss. Tim Akkerman & The Ivy League zal een optreden verzorgen.

De zaterdag is voor Herman Brood gereserveerd. Zijn vroegere begeleidingsband Wild Romance treedt op en de documentaire Knockin’ on Herman’s Door wordt vertoond. Voorafgaand is de film Cha-Cha te bekijken waarin Herman Brood de hoofdrol speelt.

Beluister onderstaand het interview met Theo Viset over het Oosterslag Festival.

Uitzending – 20 augustus 2022

Beluister het interview met Theo Viset over het Oosterslag Festival.

Oosterslag festival: vijf avonden met live-optredens en films

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405