Op de duurzame ‘pindakaasboerderij’ van Willem kan iedereen aan de slag

25 januari 2023 10:00

Willem Koopman uit Venhuizen groeit op in een gezin waar het de gewoonste zaak van de wereld is om zelf voedsel te produceren. Dus als hij leest over Amerikaanse boeren die pindakaas maken, probeert hij dat ook maar eens. Niet wetend dat dat zal leiden tot een zelfmakerij, waar hij veel van zijn idealen in kan vormgeven. Hij vertelt zijn verhaal in de nieuwe aflevering van NH Strijders.

Willem Koopman Strijders

Willem is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH Nieuws geeft mensen als Willem een platform.

De pindakaas waar het ooit mee begon, staat op de sokkel naast hem. Met daarbij een veelheid aan andere producten die hij intussen samen met zijn vrouw en de deelnemers van de zorgboerderij lokaal produceert.

Zelfs de pinda’s moeten straks van eigen bodem komen. Proeven met het telen ervan in de Noord-Hollandse grond zijn geslaagd. Als het gaat zoals Willem verwacht, levert hij over 10 jaar volledig Nederlandse pindakaas.

Willem Koopman Strijders

‘Strijders’ is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering hieronder met Willem.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844