Op Hoornse middelbare school neergestoken scholier (14) overleden

30 oktober 2022 17:21

De scholier die woensdag zwaargewond raakte na een steekpartij bij het Oscar Romero, een middelbare school in Hoorn, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

Steekpartij Oscar Romero

De jongen (14) werd neergestoken nadat hij ruzie kreeg met een andere tiener, op een parkeerterrein net buiten het schoolterrein. Wat de aanleiding voor die ruzie is, is nog niet bekend. 

Na de steekpartij kwam er veel hulp voor het slachtoffer, onder meer door een trauma-arts met een traumahelikopter. De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vandaag overleed aan de gevolgen van de steekpartij. 

Verdachte aangehouden, onderzoek gaat verder

Vlak na de steekpartij kon de politie een verdachte aanhouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Hoorn, die sinds woensdag vastzit en verdacht wordt van poging tot moord. 

Het onderzoek naar de toedracht van de steekpartij loopt nog. De politie roept mensen die meer weten of mogelijk iets gezien hebben op om zich te melden. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405