Opa en oma van S10 beretrots op ‘Stientje’: “En morgen lekker naar Turijn”

10 mei 2022 23:50

Noord-Holland leefde vanavond op verschillende plaatsen mee met S10. De in Abbekerk en Hoorn opgegroeide zangeres plaatste zich in Turijn voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De plek in de eindstrijd zorgt voor grote vreugde bij haar opa en oma uit Abbekerk. “We zijn meer dan trots.” 

s10

De spanning steeg tijdens de uitslag van de halve finale tot grote hoogte. Want wanneer werd ‘The Netherlands’  met het liedje ‘De Diepte’ nu toch genoemd? S10 moest samen met heel Nederland wachten en werd pas als allerlaatste toegevoegd bij de tien finalisten.

Stien den Hollander – artiestennaam S10 – groeide op in Abbekerk. Het dorp waar haar opa en oma nog altijd wonen. In het plaatselijke café Het Nieuwe Bonte Paard keken opa John en oma Marjan den Hollander vol spanning naar de halve finale.

Eerst eten met zo’n vijftien vrienden, daarna verzamelen rondom het grote scherm. Met spanning in het lijf, wachten tot ze aan de beurt was. Ze zagen een overtuigend optreden van hun kleindochter, maar de bevestiging in de vorm van een finaleplek liet lang op zich wachten.

Proost!

“Man, ik was op van de zenuwen”, zegt opa John vlak na de uitslag. “Ze heeft het super goed gedaan, we zijn meer dan trots.” Het gesprek wordt even onderbroken omdat hij een drankje krijgt aangereikt. “Proost allemaal!”, klinkt het vrolijk door het café.

Morgen reizen de Abbekerkers af naar Turijn, om hun kleindochter te zien schitteren tijdens de finale van het internationale liedjesfestijn. “Stientje heeft voor ons kaarten geregeld. Het is een schat van een meid. We zijn ook bij de andere halve finale, komende donderdag. En zaterdag natuurlijk bij de finale. “

Laura Verhart – eigenaresse van Het Nieuwe Bonte Paard – kent S10 nog van vroeger. “Ze was vroeger een vriendinnetje van mijn dochter. Ik vond het emotioneel. De sfeer, het liedje. Het was heel mooi. Ook in het café was de sfeer mooi.” 

Tekst gaat verder na de foto.

Een trotse opa John den Hollander, in S10 trui

Ook in café De Kat in de Wijngaert, aan de Lindengracht in Amsterdam, stond S10 dinsdagavond centraal. Medewerker Keke Baas is bevriend met Stien. “We kennen elkaar via vrienden. Vorig jaar viel ze in tijdens een fieldlab-festival op het Lowlands-terrein. Toen haar vaste dj niet beschikbaar was, was ik de vervanger en hebben we wat geïmproviseerd. Sindsdien hebben we in een app-groep veel contact.”

Normaal voetbal

Keke was dinsdag in het café aan het werk, maar had voldoende tijd om te kijken. “Er hangen hier vier schermen. Normaal zenden we daar voetbal op uit, nu het Songfestival. Er zaten veel vrienden, maar ook andere gasten. Ik ben supertrots op Stien. Ik vond het een prachtig, kwetsbaar optreden. Precies zoals ik haar ken.”

Zowel opa en oma als Keke genieten nog even na op de dinsdagavond. Keke: “Ik kan niet wachten tot het zaterdag is.” 

Gezelligheid in het Amsterdamse café

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405