Opening beweegroute in Medemblik

29 oktober 2022 14:00
opening beweegroute Medemblik

Medemblik is een nieuwe beweegroute rijker. Donderdag opende wethouder Yannick Nijsing de route rondom basisschool de Meridiaan en de Jozefschool in Medemblik. De beweegroute is onderdeel van de gezonde ambities van JOGG Medemblik, beide scholen en haar leerlingen. De beweegroute is mede tot stand gekomen vanuit de ‘Daily mile’, het dagelijks rondje van de klas van meester Bjorge van de Meridiaan.

Om de route te kunnen volgen zijn er pijlbordjes, stoeptegels en QR codes die naar leuke opdrachten leiden gebruikt. De opdrachten zijn bedacht door Team Sportservice en zijn per seizoen verschillend, variërend van ‘de vloer is lava’ tot ‘steen-papier-schaar tikkertje’. Daarnaast zijn de spellen gericht op vier verschillende doelgroepen variërend in de leeftijd van drie jaar tot 18+. De spellen voor de laatste doelgroep heeft Meriam Groot van Team Sportservice samen met de leerlingenraad van SG de Dijk bedacht.

Actieve opening

Tijdens de opening van de beweegroute liep wethouder Nijsingh actief mee met de leerlingen en ontkwam hij er niet aan om ook enkele opdrachten uit te voeren. Hij spreekt na zijn eerste rondje zijn enthousiasme uit:”We zijn als gemeente ontzettend blij met initiatieven als deze. Kinderen leren dat bewegen gezond en leuk is stimuleren wij maar al te graag. Dat basisschool de Meridiaan en de Jozefschool zich hier voor inzetten zijn wij als gemeente maar wat trots op.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405