Opgelet: provinciale weg N243 tussen Schermerhorn en Alkmaar dicht

20 april 2023 06:06
Bron: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

De Noordervaart (N243) is vanaf aanstaande maandag tot augustus afgesloten voor verkeer. Tussen Schermerhorn en Alkmaar begint dan de herinrichting van dit deel van de provinciale weg die de Schermer, Beemster en West-Friesland verbindt. Er worden onder meer rotondes aangelegd, die de N243 veiliger moeten maken. Ook wordt de doorstroming beter. 

Noordervaart N243 dicht

In 2022 begon de herinrichting van de N243 tussen Alkmaar en Hoorn. De werkzaamheden zijn, om al te grote overlast te beperken, opgeknipt. Maandag wordt begonnen aan het laatste deeltraject: de Noordervaart. Dit najaar moet de hele herinrichting klaar zijn.

Omrijden

Dat betekent dat autoverkeer tussen de rotonde van de Molendijk bij Schermerhorn en de Omval bij Alkmaar om moet rijden. Dat kan richting Heerhugowaard via de N242 en de N194.

Fietsers kunnen via de parallelweg van de Noordervaart rijden. Ook worden verschillende oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers gemaakt. Bestemmingsverkeer, openbaar vervoer en hulpdiensten kunnen ook van die parallelweg gebruik maken.

Meer informatie over de omleidingen en de werkzaamheden vind je op de website N243.

Kaartje omleiding N243

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405