Opgeslokt terras door staanplaats kermisattractie blijkt misverstand: “Wist van niks”

3 augustus 2022 19:00
Bron: Aangeleverd

De eigenaar van het Argentijnse restaurant La Guapa kwam gistermiddag van een koude kermis thuis toen hij zag dat een deel van zijn geliefde terras werd ingenomen door een attractie. De horecaondernemer was bang dat een groot deel van zijn inkomsten hierdoor zouden verdampen. Maar samen met het kermisteam van de gemeente kwamen ze vanmorgen alsnog tot een compromis.

hoorns terras de dupe van kermis

Sinds een jaar runt horecaondernemer Nesan het restaurant aan de Vale Hen in Hoorn. Gistermiddag werd zijn terras tot grote verbazing deels ontruimd om plaats te maken voor een kermisattractie. “Ik had vooraf helemaal niks gehoord”, vertelt de ondernemer aan NH Nieuws. “Ik was dan ook niet blij en zag een deel van mijn omzet in rook opgaan.”

Kermisverordering van kracht

Wat de kersverse horecaondernemer nog niet wist, is dat er tijdens de kermis een kermisverordering geldt. “Hierdoor zijn terrassen tijdens de kermis verboden, tenzij daar een vergunning voor is aangevraagd”, legt woordvoerder Martin Schuijt uit. Volgens hem zijn er maar weinig horecaondernemers die een vergunning aanvragen. “En daarom wordt er elk jaar tijdens de opbouw een ronde gemaakt om te kijken wat er nog mogelijk is.”

NH Nieuws maakte deze week een reportage over de opbouw van de kermis. Tekst gaat verder onder de video.

Compromis

De klacht van de horecaondernemer bereikte ook de wandelgangen van het kermisteam. Nick Frey besloot om vanmorgen een kijkje te nemen bij het restaurant. “Gelukkig zijn we tot een compromis gekomen en hebben we tafels een stukje kunnen verschuiven”, aldus Fray. “De attractie had gisteren iets beter geplaatst kunnen worden, maar gelukkig hebben we het alsnog weten op te lossen en is de ondernemer tevreden.”

De horecaondernemer hoopt dat de gemeente volgend jaar beter communiceert. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405