Opluchting bij Enkhuizer camping: plan voor grote parkeerplaats is van de baan

3 juli 2024 12:20
Bron: NH Media

Opluchting en vreugde bij camping De Vest in Enkhuizen, nu het plan voor een grote parkeerplaats ernaast van tafel is. De gemeenteraad heeft het voorstel gisteravond verworpen. “We zijn hier erg blij mee,” zegt campingmedewerker Jeffrey van Deudekom.

Camping De Vest Enkhuizen

De gemeente beschouwde het stuk grond naast camping De Vest aanvankelijk als een geschikte locatie voor 500 parkeerplaatsen om de parkeerdruk in de binnenstad van Enkhuizen te verlichten. Enkele weken geleden werden de campingmedewerkers echter onaangenaam verrast door dit plan.

De ingang van de camping zou tevens de in- en uitrit van de parkeerplaats worden. “Om het parkeerterrein toegankelijk te maken, moeten de receptie en het pas gerenoveerde en dure douchegebouw verplaatst worden”, verklaarde campingbeheerder Dave Visser eerder. “Je krijgt dan de hele dag parkerende auto’s. Dat is ontzettend ingrijpend. Niet alleen voor onze gasten, maar ook voor de bewoners van de Noordergracht.”

Gemeente onderzoekt andere parkeerlocaties

Er werd gevreesd voor het voortbestaan van de stadscamping. En dus is de opluchting groot, nu de parkeerplaats er niet meer gaat komen. “We hebben de afgelopen tijd heel veel positieve reacties gehad”, legt medewerker Jeffrey uit. “Mensen die op De Vest naast de camping hun hond uitlieten riepen dat de camping moet blijven. Maar je moet niet alleen de publieke opinie mee hebben, maar ook de gemeenteraad.”

Dat is gelukt. De gemeente gaat nu onderzoek doen naar betaalde parkeerplekken op twee locaties: bij het Julianaplantsoen, vlakbij de camping, en op de Ossenmarkt nabij het station.  “Het heeft de afgelopen tijd wel de nodige spanning en stress met zich mee gebracht. Maar je ziet dat de raad toch ook inziet dat de camping belangrijk is voor Enkhuizen”, aldus Jeffrey.

Bekijk hieronder de reportage die weer eerder maakten op de camping:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844