Opmeer zoekt leden voor nieuwe adviesraad sociaal domein

29 augustus 2023 09:45
Opmeer
Bron: Aangeleverd

De gemeente Opmeer start over een paar maanden met een nieuwe adviesraad sociaal domein. Hiervoor zoeken zij leden, die vanaf oktober gevraagd en ongevraagd advies geven over belangrijke onderwerpen binnen de gemeente. Hierbij moet gedacht worden aan jeugdhulp, wmo en bijzondere bijstand.

“Juist voor vraagstukken rondom maatschappelijk beleid, is het voor ons belangrijk om te weten wat er bij onze inwoners speelt en wat hun behoefte is”, licht wethouder Robert Tesselaar toe. “De nieuwe adviesraad kan de wensen van inwoners inventariseren, advies vragen aan ervaringsdeskundigen en informatie inwinnen bij maatschappelijke organisaties. Zo hopen we dat zij de stem van de inwoners van Opmeer kunnen vertegenwoordigen en ons als gemeente gevraagd én ongevraagd advies kunnen geven.”

Volgens de gemeente is het belangrijk dat nieuwe leden voor de adviesraad betrokken zijn bij sociale vraagstukken en het welzijn van de inwoners van Opmeer. “Het kan fijn zijn als leden zelf ervaring hebt met de wetten uit het sociaal domein”, gaat Tesselaar verder. “Belangrijker is dat zij zich kunnen inleven in de situatie en behoeften van verschillende doelgroepen binnen Opmeer. En nieuwsgierig zijn naar nieuwe ontwikkelingen in het sociaal domein.”

Naast leden ook voorzitter en secretaris gezocht

Niet alleen zoekt de gemeente Opmeer naar leden voor de adviesraad, ook moeten een nieuwe voorzitter en secretaris worden aangewezen. De gemeente biedt cursussen en workshops aan om meer inzicht te geven in de rol die bij de adviesraad hoort. Mocht je je geroepen voelen om mee te doen met de nieuwe raad, dan kun je jezelf opgeven via deze link. Opmeer verwacht dat de nieuwe raad in oktober kan starten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844