Opmeerse autohandelaar trekt aandacht met parodie op ruimte-auto Elon Musk

23 november 2021 13:04

De Opmeerse autohandelaar Sam van Dalen trekt vaak de aandacht met ludieke filmpjes op zijn social mediakanalen. Het leverde hem drie jaar geleden al eens een viral video op. Zijn nieuwste video – een knipoog naar de ruimte-auto van Elon Musk – lijkt het ook weer goed te doen. “Ergens hoop je dat Elon Musk het zelf te zien krijgt.”

Fiat Panda Sam van Dalen Elon Musk

In de video zien we Van Dalen in zijn werkplaats, kijkend naar de lancering van de ‘ruimte-auto’ van Elon Musk. ‘En wat Musk kan, kan ik ook’, lijkt Van Dalen te denken in de video . Samen met zijn dochter werkt hij aan de ‘lancering’ van een oude Fiat Panda. Want, zo citeert hij Musk, “Crazy things can come true.”

Hobbyproject

“Ik maak al zes jaar video’s, gewoon voor de lol”, vertelt Van Dalen. “Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er sowieso elke maand een maak. Meer lukt ook niet, want er gaat veel tijd in zitten.”

Hoewel hij zijn video’s vooral als hobbyproject naast zijn werk ziet, neemt hij het maakproces wel uiterst serieus. “Met deze video was ik maanden bezig. Ik had de eerste beelden al in de zomer opgenomen.”

Bekijk hier de video van Van Dalen. De tekst gaat verder onder de video.

https://fb.watch/9sAWwy15Pn/

Dat de video het nu goed doet, vindt hij dan ook wel leuk. “Als je iets maakt waar zó veel tijd in zit, dan ben ik wel blij als hij goed uitpakt. Hij is inmiddels al 100.000 keer bekeken. En ik zie ook reacties uit het buitenland en uit andere gekke uithoeken komen.”

ESA reageert

Zo ook vanuit de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Het agentschap deelde gistermiddag een foto van een ‘unusual object’, gespot door een NASA/ESA telescoop. “Dat is mijn panda”, grapte Van Dalen. ESA reageerde en kon wel lachen om de video, maar wilde hem niet delen. “Ze krijgen heel veel van dit soort verzoeken, stuurden ze terug. Daarom plaatsen ze nooit wat door.”

Wél heeft Van Dalen inmiddels de toezegging van ESA  dat de organisatie de video met het bedrijf van Elon Musk gaat delen. “We hebben de video bekeken met ons team en we sturen hem door naar zijn kantoor”, liet ESA vanmiddag via een privéberichtje op Instagram aan Van Dalen weten.

“Dit is wel de kans, ik hoop dat hij nu doorpakt. Ergens hoop je, als je zo’n video maakt, dat Elon Musk hem zelf gaat zien.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405