Opnieuw brand uitgebroken bij grasdrogerij Hartog

5 september 2023 08:29
Bron: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Grasdrogerij Hartog in Lambertschaag is maandagavond getroffen door brand. Meerdere brandweerwagens kwamen op het vuur af en probeerden de smeulbrand te blussen.

Brand bij grasdrogerij Hartog

Het vuur brak rond kwart over acht uit bij de grasdrogerij in de gemeente Medenblik. De brandweer trof een smeulende brand aan, die moeilijk te blussen was. 

De eerste blussing gebeurde door middel van de sprinklerinstallatie van het systeem. Toen de brandweer met meerdere brandweerwagens arriveerde bleek toch nog smeulend gras in het systeem te zitten, bevestigd een woordvoerder van de veiligheidsregio. “Het personeel werd bij aankomst van de brandweer in veiligheid gebracht,” aldus de woordvoerder. 

De veiligheidsregio laat weten dat door goede samenwerking met het technisch personeel van Hartog het laatste gras vervolgens is geblust. Dit was rond half een vannacht. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de grasdrogerij is getroffen door een brand. Eerder dit jaar, in mei, ging het ook al mis en brak er brand uit in een van de afzuiginstallaties.

In 2021 brak er bij het bedrijf ook brand uit bij een droger in het middelste gedeelte van het pand. Vervolgens sloeg de brand ook over naar een ander gedeelte van het bedrijf. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844