Opnieuw controle op vakantiepark in Opmeer: “Blij dat gemeente actie onderneemt”

30 september 2022 17:07
Bron: NH Nieuws / Maurice Blaauw

Vakantiepark West-Friesland/De Perelaer in Opmeer is gister opnieuw uitgekamd door onder meer de politie en gemeente. Er bleken meerdere gevallen van arbeidsuitbuiting te zijn.

Een verouderde chalet op het vakantiepark West-Friesland in Opmeer

Volgens de gemeente staat de leefbaarheid en de veiligheid op het park onder druk. Door vaker controles uit te voeren, hoopt de gemeente daar iets aan te kunnen doen. Begin juli was er nog een grote controle op De Perelaer. Toen vond de politie daar een vuurwapen en drugs

Isra heeft een recreatiewoning op het park. Hij ervaart weinig tot geen overlast. Tijdens de controle gisteren was hij niet aanwezig. “Ik hoorde dat er gister twee mensen zijn opgepakt. Geen idee wie het precies zijn, maar weet wel dat er een aantal mensen verblijven die je liever niet op je park hebt”, vertelt hij.

Hij is blij dat de gemeente actie onderneemt en vaker controles uitvoert. “Je bent machteloos als kaveleigenaar op het park, maar ook als parkbestuur zijn er weinig mogelijkheden om iets aan bijvoorbeeld uitbuiting te doen. Het advies is om het te melden bij de gemeente.” 

Altijd melding maken

Eerder benadrukte de burgemeester van Opmeer, Gerard van den Hengel, dat vakantieparken in trek zijn bij criminelen. “Zij kunnen daar ongezien hun gang gaan.” Daarom adviseert de gemeente om vooral contact op te nemen met Misdaad Anoniem als er iets verdacht wordt opgemerkt. 

De politie, noch de gemeente konden iets zeggen of er mensen zijn aangehouden op het park. Wel meldt Opmeer dat er passende maatregelen zijn genomen door de betrokken instanties. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405