Opnieuw hennepgoederen aangetroffen in Medemblik na grootschalige controle

2 maart 2023 15:12
Bron: Gemeente Medemblik

In samenwerking met politie en douane heeft de gemeente Medemblik afgelopen dinsdag een grote controle uitgevoerd bij verschillende bedrijfspanden. Tijdens de controle werden hennepgoederen gevonden bij een bedrijfspand, en verdovende middelen in een auto. Eerder werd in de gemeente een ‘hennepfabriek’ ontdekt.

Tijdens de grootschalige controle met speurhonden zijn onder meer bedrijfsunits, bedrijfspanden, opslagboxenlocaties, en bijbehorende voertuigen gecontroleerd. Deze controles werden gedaan in Medemblik, Wognum en Zwaagdijk-Oost.

Op één van de locaties werden hennep-gerelateerde goederen aangetroffen. Het is niet bekend om welke goederen dit gaat. Ook werden bij een andere locatie verdovende middelen aangetroffen in een voertuig.

Eerdere controles

De gemeente Medemblik voert regelmatig integrale controles als er een vermoeden is van illegale activiteiten. Deze controles worden onder andere uitgevoerd op bedrijventerreinen, buitengebieden en bij recreatieparken.

Twee weken geleden werd er door de gemeente Medemblik en politie ook een integrale controle gehouden op verschillende bedrijventerreinen. Deze werd in eerste instantie uitgevoerd om illegale bewoning tegen te gaan, maar nam een opvallende wending toen ze een ‘hennepfabriek’ vonden.

In een pand aan de Almereweg in Medemblik werden hennepplanten, blokken hasj en verschillende wapens aangetroffen. Waarnemend burgemeester Dennis Straat heeft het pand op basis van de Opiumwet gesloten. Het is niet bekend of er iemand in verband met de vondst is aangehouden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844