Opnieuw misstanden bij vakantiepark in Opmeer: drugs en uitgebuite arbeidsmigranten

12 december 2022 13:10
Bron: Provincie Noord-Holland

De gemeente Opmeer heeft vakantiepark West-Friesland/De Perelaer in het vizier. Voor de derde keer in korte tijd werd het vakantiepark uitgekamd door de politie en gemeente. Dit keer vonden ze verdovende middelen en arbeidsmigranten die in slechte omstandigheden wonen.

Commissaris van de Koning in vakantiepark Opmeer

Volgens de gemeente staat de leefbaarheid en de veiligheid op het park onder druk. Door vaker controles uit te voeren, hoopt de gemeente daar iets aan te kunnen doen. Begin juli was er nog een grote controle op De Perelaer. Toen vond de politie een vuurwapen en drugs. En eind september was het wéér raak: toen bleken er meerdere gevallen van arbeidsuitbuiting, prostitutie en mensenhandel te zijn. 

Vakantieparken in trek

Eerder benadrukte de burgemeester van Opmeer, Gerard van den Hengel, dat vakantieparken in trek zijn bij criminelen. “Zij kunnen daar ongezien hun gang gaan.” Daarom adviseert de gemeente om vooral contact op te nemen met Misdaad Anoniem als er iets verdacht wordt opgemerkt. 

De politie, noch de gemeente konden iets zeggen of er mensen zijn aangehouden op het park. Wel meldt Opmeer dat er passende maatregelen zijn genomen. Zo wordt de recreatiewoning, waar de verdovende middelen zijn gevonden, gesloten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844