Opnieuw rijtjeshuis vol met honderden wietplanten in Hoornse woonwijk

21 september 2023 11:29
Bron: NH

Het is de tweede keer in een half jaar tijd dat de gemeente Hoorn een rijtjeshuis sluit, omdat het er vol stond met honderden hennepplanten. 

Een aantal weken geleden, op 15 augustus, werd de hennepkwekerij midden in de woonwijk Risdam ontdekt. In het huis stonden zo’n 600 hennepplanten. 

Volgens de gemeente was er sprake van beroeps- en bedrijfsmatige teelt, werd er illegaal stroom afgetapt en was er brandgevaar. Iets wat een aantal maanden terug ook aan de hand was aan het Mercuriushof in Hoorn. Daar werd een rijtjeshuis met bijna 800 hennepplanten ontdekt, leeggeruimd en gesloten. 

De woning aan de Brandnetel is nu op last van burgemeester Nieuwenburg gesloten. Door de woning drie maanden te sluiten, hoopt Nieuwenburg weer een veilige omgeving te creëren in de buurt.” Door de locatie te sluiten doorbreek ik de bekendheid van de woning als drugspand en neem ik een locatie weg waar criminele activiteiten plaatsvinden”, aldus burgemeester Jan Nieuwenburg.

Drugspand Brandnetel gesloten

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844