Oppermachtige Irene Schouten pakt zevende NK-titel marathon op rij

1 januari 2023 18:44

Het is Irene Schouten vandaag opnieuw gelukt om Nederlands kampioen bij het marathonschaatsen te worden. De 30-jarige schaatsster uit Hoogkarspel kwam op de Jaap Edenbaan in Amsterdam als eerste over de finish. Schouten werd al zeven keer achter elkaar de winnaar, alleen in 2021 werd de race niet gehouden. 

Irene Schouten

Marijke Groenewoud werd tweede achter haar ploeggenoot Schouten. Het brons was er voor Merel Bosma. Volgens de West-Friezin moest ze diep gaan voor de overwinning. Ze had twee dagen geleden nog niet verwacht te gaan starten.

“Ik had last van de griep en ik was gewoon nog niet echt goed”, legde ze uit bij de NOS. “We hebben een regel: als je een dag van tevoren niet schaatst, rijd je niet. Gisteren ging ik schaatsen en het ging redelijk.” Daarom besloot ze alsnog te gaan schaatsen, maar het was de zwaarste marathontitel voor Schouten. 

Tekst gaat verder onder de tweet

49 keer de beste

Door haar nationale marathontitel heeft Schouten nu evenveel kampioenschappen als Arjan Stroetinga. De West-Friezin komt ook steeds dichter bij de evenaring van het aantal overwinningen in de marathon. Op dit moment heeft ze 49 keer gewonnen, Atje Keulen-Deelstra zette 61 marathons op haar naam. 

Bij de mannen won Evert Hoolwerf. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405