Opvolger van Nadine Visser staat al klaar: Maayke Tjin A-Lim ‘new kid in town’

11 mei 2022 17:06

We hebben natuurlijk Nadine Visser, maar het volgende hordenlooptalent staat alweer klaar. Hordeloopster Maayke Tjin A-Lim voegde zich begin dit jaar bij de top door haar deelname aan de WK indoor. Daar schopte de 24-jarige atlete van AV Zaanland het tot de halve finale. En dat terwijl ze een lange weg heeft afgelegd.

De hordeloopster uit Hoorn liep vier jaar geleden een vervelende voetblessure op. Vervolgens kreeg ze – mede door de mentale problemen die daarbij kwamen kijken – boulimia nervosa. “Ik wil niet zeggen dat dat een aantal jaren van mijn carrière heeft gekost”, zegt Tjin A-Lim, die tot de halve finale reikte op de WK indoor.

De deelname aan de wereldkampioenschappen in Belgrado (Servië) betekende voor Tjin A-Lim haar definitieve doorbraak bij het grote publiek. “Ik kan nu van mezelf zeggen dat ik mentaal sterk ben”, aldus Tjin A-Lim.

Op de Ter Specke Bokaal won Tjin A-Lim in een tijd van 12,91 seconden de 100 meter horden. Dat was de eerste wedstrijd in het outdoorseizoen. Samen met haar coach Purcy Marte heeft ze haar pijlen gericht op de NK atletiek om zich daar te plaatsen voor de WK in Eugene en EK in München.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405