Organisatie blikt tevreden terug op Hoornse Stadsfeesten: ‘Tof weekend, maar ben kapot’

17 juni 2024 17:15
Bron: van Hoorn zeggen / Dion Swart

Heel Hoorn komt bij van een aantal feestelijke dagen. Afgelopen weekend werd de 24ste editie van de Hoornse Stadsfeesten gehouden. Op verschillende locaties in de stad kon worden genoten van diverse optredens en workshops. De organisatie kijkt tevreden terug op de Stadsfeesten. “We hebben genoten, ondanks het weer.”

De regen kwam met pijpenstelen naar beneden tijdens de Hoornse Stadsfeesten, maar dat kon de pret niet drukken. Alle dagen waren druk bezocht. “Mensen kwamen ook echt speciaal naar Hoorn voor de stadsfeesten”, vertelt presentator Jorik Simonides. Hij maakte zijn presentatiedebuut op de Hoornse Stadsfeesten en dat smaakt naar meer.

Ook programmeur Melissa Hoek heeft genoten van de Stadsfeesten. “Het was een topweekend, maar mijn benen zijn gebroken.” De organisatie heeft de van hot naar her gelopen en was op meerdere plekken in de stad aanwezig.

Zaterdag

Op zaterdag waren er verschillende optredens te zien: van dj’s op het Kerkplein tot aan de musicalvereniging Westend die voorproefjes lieten zien van hun aankomende producties. Popkoor Puur en musicalpopkoor Broadway profiteerden van de regen, want hun optredens in de Oosterkerk zaten tijdens de buien bomvol. Hieronder vind je een overzicht van de optredens op zaterdag, gemaakt door Van Hoorn Zeggen.

De tekst gaat verder..

Dit jaar stond jongerenparticipatie centraal tijdens het feest. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. “Ik stond te kijken van wat de jongeren allemaal konden meezingen”, vertelt organisator Irma van de Lubbe, onder andere van de stadskaraoke, eerder aan de West-Friese redactie.

Zondag

Ook heeft divers jong talent een podium gekregen op de Stadsfeesten, waaronder Sven Ross. Hij bracht afgelopen vrijdag een nieuwe single uit en stond zondag op de Hoornse Stadsfeesten. Zijn optreden voelt voor hem als de afsluiting van de afgelopen periode waarin hij zich op nieuwe muziek stortte. “Ik heb genoten op het podium.”

Een ander groot succes was tributeband Over de Dijk. Verschillende bezoekers waren lyrisch over de band. “Ze waren fantastisch”, vertelt Henk Groot uit Hoorn. “Het roept weer oude herinneringen op.” Het publiek zong alle nummers mee en er werd wild gedanst. De afsluiter van alle festiviteiten van de Hoornse Stadsfeesten was Valentine’s Tribute to Queen. Benieuwd naar hoe zij het deden? Hieronder is het sfeerverslag, gemaakt door Van Hoorn Zeggen, te vinden.

De tekst gaat verder.

Jubileum jaar

Volgend jaar is de 25ste editie van het evenement. “We zijn al aan het brainstormen over wat we volgend jaar gaan doen”, laat de organisatie weten. Een klein voorproefje van wat we tijdens het jubileum kunnen verwachten, geven ze echter nog niet.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844