Organisatie dijkpop wil vooral duidelijkheid van de regering

22 april 2020 13:17

Update 21 April: Inmiddels heeft de regering dinsdagavond bekend gemaakt dat grote evenementen en festivals op dit moment tot 1 september verboden zijn.

Het weer werkt mee, fijne temperaturen die wel weer even aanhouden. Normaal was dit dan ook de tijd dat bij veel mensen de festivalkriebels helemaal los gaan.

Maar hoe zit dat nou? Organisatoren van de grote festivals als pinkpop en lowlands hebben bij de regering zowat gesmeekt om een verbod in te stellen, waar alleen tot op dit moment geen gehoor is aangegeven. Maar er zijn natuurlijk ook nog tal van kleinere lokale festivals, en daar gaan we het over hebben met Rimbert Morsch van Dijkpop .

Behoefte aan duidelijkheid

Waar de organisatoren van festivals op dit moment vooral behoefte aan hebben is duidelijkheid verteld Rimbert, “normaal gesproken is dit de periode om de afspraken met de horeca en bier leveranciers te maken en om vrijwilligers te regelen”

Ons kent ons festival

Zelfs al zou het organisatorisch wel mogelijk zijn door bezoekers genoeg ruimte te geven met 1,5 meter van elkaar dan ziet de organisatie dat toch niet zitten. “Het zou een beetje zijn als een formule 1 wedstrijd zonder Formule 1 auto’s. Dijkop is altijd al een ‘ons kent ons’ Festival geweest, daar komen mensen om met elkaar bij te praten, om elkaar weer eens te zien.

Uitzending – 20 april 2020

Rimbert Morsch, organisator van het Dijkpop festival in Andijk verteld dat er vooral behoefte is aan duidelijkheid onder de festival organisatoren in Nederland in verband met de coronacrisis.

4136

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844