Organisatie Kippebillen Strandparty nog dringend op zoek naar vrijwilligers

27 mei 2024 13:19
Bron: Kippebillen Strandparty

Voor de 45ste keer wordt in Wijdenes het festival Kippebillen Strandparty gehouden. Op het strand naast de vluchthaven zullen lokale artiesten op 15 juni zorgen voor een gevarieerd programma. Maar om alles in goede banen te leiden is de organisatie nog dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, stelt organisator Eline Doodeman.

Het evenement in Wijdenes kun je een begrip noemen in West-Friesland. Wat ooit begon met een vriendengroep die bij elkaar kwam om bier te drinken en kip te eten, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival.

De tekst gaat verder.

Met Marsha & Friends, Partyrockers en House Arrest op de line-up heeft de organisatie afgelopen week het hele programma bekendgemaakt. Kippebillen Strandparty geeft voornamelijk West-Fries talent een kans om vlieguren op het podium te maken.

“Voor op de tweede stage werken we samen met een collectief uit de regio”, licht Eline toe. “Daar zullen voornamelijk jonge dj’s staan die house- en technomuziek draaien.”

Door de gemeenschap, voor de gemeenschap

Ook de organisatie is in handen van een groep enthousiastelingen uit de regio. Het festival is echter nog op zoek naar mensen die 15 juni willen helpen. “We kunnen nog best wel veel hulp gebruiken”, zegt Eline daarover. “Vooral aan verkeersregelaars hebben we een tekort. Het is een festival dat volledig draait op vrijwilligers.”

Dankzij een belangeloze inzet kunnen de organisatoren de kosten voor het festival zo laag mogelijk houden, gaat Eline verder. “We hebben daarbij hulp van sponsoren, die ook van harte welkom zijn om zich aan te melden. Het is echt een festival door de gemeenschap, voor de gemeenschap.”

Op de website van Kippebillen Strandparty kun je de volledige line-up van het festival zien, en is er de mogelijkheid om contact te zoeken om je aan te melden als vrijwilliger of sponsor.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844