OSG houdt reünie: “Alleen maar leuke mensen op deze school”

24 juni 2024 16:54
Bron: Van Hoorn Zeggen

De vijfjaarlijkse reünie voor oud-personeel en oud-leerlingen van het OSG West-Friesland vond afgelopen zaterdag plaats. “Het blijft bijzonder dat zelfs mensen uit het schooljaar 1965 de tijd maken om naar de reünie te komen. En het is zo leuk dat iedereen weer terugkomt”, vertelt een van de bestuursleden die het lustrum organiseert. Er waren verschillende artiesten aanwezig om er een feestje van te maken, zoals DJ DNS en de heuse OSG-schoolband.

Naast dat er mensen uit 1980 aanwezig waren, zijn er ook jonkies op afgekomen. “Ik ben in 2015 afgestudeerd aan het OSG, maar inmiddels is dat ook alweer tien jaar geleden.” Alle leeftijden zijn van de partij. “Wij zijn 72 jaar geleden verliefd geworden op elkaar, hier op het OSG”, vertelt Hans Back terwijl hij naar zijn echtgenote lacht. “We komen al een aantal jaren naar de deze reünies”.

Het is door al die jaren een bijzondere school gebleven, zo is de consensus van de meeste reunisten. “Van deze middelbare school heb ik nog steeds dierbare vriendschappen overgehouden”, klinkt het in de aula van het gebouw. “Geen idee hoe het kan dat er op het OSG alleen maar leuke mensen zitten.”

Voorbereidingen

Een half jaar geleden begon het reüniebestuur met de voorbereiding van de festiviteiten: “Het is een hele kluif om zoiets te organiseren, maar als je groot denkt en steeds meer inzoomt dan lukt het wel.” Aan alles is gedacht van muziek tot catering, en er kan zelfs een klassenfoto worden genomen in ‘de samenstelling van toen’.

En het was weer een succes. “Ik vond het hartstikke leuk”, vertelt een reünist na afloop. “Het is heel waardevolle als je iemand weer na zo een lange tijd spreekt. Al is het maar één iemand.”

Ook oud-Leerling Pieter Baas was ook aanwezig bij de reünie om de oude scholieren dat te vragen. Benieuwd geworden naar hoe de reünie er verder uitzag? Hieronder tref je de video van Hoorn zeggen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844