Ot en Sien festival 2020 in Hoorn

12 januari 2020 14:38

HOORN – Het ambacht weer op een voetstuk plaatsen dàt is de drijfveer van Stichting Ot&Sien Festival Hoorn. Ambachten en creativiteit zijn het kapitaal van de toekomst meent de organisatie. Weeff Radio sprak hierover met Paul Metselaar, de ‘founding father’ van het festival.

Het Ot & Sien festival dat drie jaar in Twisk plaatsvond heeft voor dit jaar Hoorn als locatie gekozen. Vooral om de logistiek rondom het festival te vereenvoudigen. 6 en 7 juni zal men neerstrijken op en rondom het terrein van partner De Museumstoomtram in Hoorn. Met het festival wil de organisatie de jeugd jaarlijks kennis laten maken met ambachtelijke beroepen en vaardigheden. Een reis door de tijd, van de Gouden Eeuw, via de IJzeren Eeuw naar onze huidige tijd, onze gouden eeuw vol technologische ontwikkelingen.

Optreden Karin Bloemen

Net als in Twisk zal er onder meer een reuzenrad worden opgebouwd. 6 juni treedt ambassadrice Karin Bloemen op voor de bezoekers, ambachtslieden en standhouders van het Ot&Sien Festival. Op beide dagen biedt het festival ambachtelijke culinaire hoogstandjes, presentaties, demonstraties, workshops, straattheater, stoomtechniek, schilderkunst, een puzzeltocht en muziek. Het Ot&Sien Festival probeert hiermee een basis te leggen voor de aanwas van nieuwe enthousiaste vakmensen. Scholieren wordt hierbij een stageplaats aangeboden voor de opbouw van het festival of bij een van de ambachtelijke bedrijven. 

Donaties, sponsoren, theatertalenten en stagiairs gezocht

De organisatie is nog op zoek naar donateurs en sponsoren. Ook als jij jouw ambacht of bedrijf wilt presenteren aan een groot publiek of je jezelf wilt laten zien als theatertalent of stagiair wordt je uitgenodigd om contact op te nemen met de organisatie.

Uitzending – 11 januari 2020

Het ambacht weer op een voetstuk plaatsen dàt is de drijfveer van Stichting Ot&Sien Festival Hoorn. Ambachten en creativiteit zijn het kapitaal van de toekomst meent de organisatie. Weeff Radio sprak hierover met Paul Metselaar, de 'founding father' van het festival.

Ot en Sien festival 2020 in Hoorn

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over dit festival, neem dan contact op met Paul Metselaar (06-51261541) of Brigitte Glas, (brigitte.glas@otensienfestival.nl of 06-48780689).

Nu live

Rob de Greeuw - Thuis in West-Friesland
16:00 - 18:00 uur

WEEFF TV