Oud-sportjournalist Erik Oudshoorn te gast in De Westfriese Estafette

14 maart 2023 08:35
Door Nico Heij
Bron: WEEFF

Erik Oudshoorn is sportjournalist geweest bij Trouw en het NRC Handelsblad. Hij heeft onder andere de WK’s voetbal van Oranje mogen verslaan, maar was er ook bij toen Joop Zoetemelk de Tour de France won. Een man die veel ervaring heeft opgedaan in de sportjournalistiek. Hij was te gast bij “De West-Friese Estafette”, zaterdags tussen 13.00 en 14.00 uur bij WEEFF Radio.

Erik Oudshoorn kwam na een gastcollege van Theo Reitsma op de school voor journalistiek op het idee om dagblad Trouw op te bellen, om voor niets een artikel te schrijven. Trouw daagde hem uit om een beter artikel te schrijven dan het ANP, over de wedstrijd van het ‘gouden’ Ajax tegen Telstar. Het was de start van een enerverende carrière in de sportjournalistiek.

Hij interviewde veel bekende voetballers, schaatsers en wielrenners. Over de toegankelijkheid van de sportlieden zegt hij: “Als een wielrenner bijna voor dood neervalt als hij over de streep komt, staat hij na een minuut vrolijk naast me en vertelt hij enthousiast over de wedstrijd. Dat zie je een voetballer niet doen!”

Eindredacteur en schrijver

De carrière van Erik maakte een omslag, toen hij na 30 jaar bij het NRC weg ging. In eerste instantie leek hij bij het voetbalblad Elf te gaan werken, maar na een gesprek met Johan Derksen is hij eindredacteur bij Voetbal International geworden. In die tijd heeft hij twee boeken geschreven, waarvan één over wielrenner Gert Jacobs.

Nu is hij met pensioen en woont met plezier in Hoorn. Hij houdt van de oude stad, maar vindt het ook lekker om even langs de Westfriese Omringdijk richting Schellinkhout te fietsen.

Voorzitter Hollandia

Er moet van zijn vrouw een binding blijven met hun vorige woonplaats, De Rijp. Erik is voorzitter van voetbalvereniging SV De Rijp en zal dat blijven, ondanks dat hij het komende seizoen bij Hollandia uit Hoorn aan de slag gaat als voorzitter.

Het West-Friese Estafette stokje geeft hij door aan kankerspecialist en Long COVID onderzoeker Coen van Kalken. Hij is op zaterdag 25 maart een uur lang te gast in De West-Friese Estafette bij WEEFF om 13.00 uur.

Uitzending – 11 maart 2023

Erik Oudshoorn is sportjournalist geweest bij Trouw en het NRC Handelsblad. Een man die veel ervaring heeft opgedaan in de sportjournalistiek. Hij was te gast bij "De West-Friese Estafette", luister hier het hele gesprek.

Oud-sportjournalist Erik Oudshoorn te gast in De Westfriese Estafette

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844