Overtuigend Lebo verslaat zonder coach El Morabiti provinciegenoot Veerhuys

12 december 2022 21:26
Bron: Orange Pictures

Met 6-1 heeft Lebo de Noord-Hollandse derby van HV Veerhuys gewonnen. Dit duel stond eigenlijk voor woensdagavond gepland, maar vanwege de halve finale van Marokko op het WK is het duel met twee dagen vervroegd. Lebo-coach Zaid el Morabiti zat trouwens niet op de bank, omdat hij in Qatar is deze dagen.

Spelers Lebo blij na een treffer

Zaid el Morabiti liet dit weekend al aan NH Sport weten dat hij het een lastig dilemma vond. In Qatar blijven en live de historische halve finale van Marokko bijwonen of terug naar Nederland en zijn team Lebo coachen. Op dat moment stond het duel van Lebo tegen Veerhuys nog gepland op woensdag. De Amsterdamse zaalvoetbaltrainer hoopte daarnaast dat de KNVB de wedstrijd zou verplaatsen, omdat Lebo over veel spelers beschikt met Marokkaanse roots. 

Met assistent-trainers Mohamed Akazim en Ricardo de Sanders op de bank versloeg Lebo Veerhuys met duidelijke cijfers. Dat betekent dat iedereen van de Amsterdamse club woensdag met een fijn gevoel naar de halve finale van Marokko kan kijken.

Door de winst staat Lebo derde op de ranglijst en Veerhuys negende. De bovenste acht ploegen plaatsen zich voor de kampioenspoule.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405