Paaltjes en belijning bij monument zorgen voor ophef in Enkhuizen

6 maart 2023 11:58
Bron: WEEFF/NH Nieuws

‘Geldverkwisting, walgelijk en een minachting naar de inwoners’. Het zijn enkele termen die inwoners uit Enkhuizen gezegd hebben over de nieuwe paaltjes en belijning bij een monument op de oude vestingmuur van de stad.

Sinds vorige week heeft de gemeente Enkhuizen belijning aangebracht en nieuwe paaltjes geplaatst op de Oude Gouwsboom. Waar er eerst twee palen stonden om auto’s op de vesting tegen te houden, zijn er in de nieuwe situatie vier stuks bijgekomen. Daarnaast zijn er witte brede strepen op de weg gemaakt om het fietsverkeer en voetgangers langs de paaltjes te begeleiden.

‘Aanfluiting’

De nieuwe situatie zorgt voor veel ophef onder de inwoners van Enkhuizen. Velen zijn het er over eens dat de omgeving van het monument er niet mooier op is geworden. “Heeft een kind van drie deze strepen getekend?”, vraagt iemand zich op Facebook af. “Wat een aanfluiting.” Anderen laten weten de situatie vreselijk te vinden.

“Alleen twee paaltjes dat je niet de vest op kunt lijken mij voldoende”, zegt een andere Enkhuizer. “Als je de vest niet op kunt hoeven er toch ook niet twee extra palen op de vesting te staan?”

Nadat wethouder en eerste locoburgemeester Jan Franx van de gemeente Enkhuizen in één van de reacties is genoemd heeft hij laten weten dat de afdeling die gaat over deze kwestie vandaag overleg voert. Ook hij heeft verbaasd naar de nieuwe situatie gekeken, legt hij uit.

De oude situatie op de vesting van Enkhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405