Paaltjes-soap in Enkhuizen: nieuwe paaltjes en belijning week na plaatsing al verdwenen

10 maart 2023 10:06
Bron: WEEFF

Er dreigt een heuse paaltjes-soap te ontstaan in Enkhuizen. Vorige week plaatste de gemeente vier nieuwe paaltjes en witte belijning op de Oude Gouwsboom, zodat automobilisten niet op de Vest konden rijden. Gisteren zijn deze palen en belijning al weer weg gehaald.

De vorige week geplaatste paaltjes met bijbehorende waarschuwingsstrepen op de weg zorgden voor ophef in Enkhuizen. Veel inwoners vonden dat de omgeving er door de maatregelen niet mooier op was geworden.

Als reactie op vragen van WEEFF liet een woordvoerder van de SED-gemeenten weten dat de paaltjes en witte belijning zijn geplaatst vanwege scheuren, in de fundering van een brug op de Vest. Auto’s mochten de Vest al niet oprijden, maar deden dit toch. Dat zorgde voor onveilige situaties. In verband met de huidige verkeerslijnen moesten ook witte strepen op het wegdek aangebracht worden.

Maatregelen teruggedraaid

Gisteren merkten buurtbewoners op dat de paaltjes weer werden weggehaald. Een schoonmaakbedrijf heeft het wegdek schoongespoten, zodat de strepen niet meer zichtbaar zijn. Een stratenmaker heeft vervolgens de gaten in de weg die ontstaan waren door het plaatsen van de vier paaltjes aan de Oude Gouwsboom opgevuld.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405