Paasweekend in West-Friesland: dit is er te doen

8 april 2023 12:03
Bron: NH Nieuws

Het paasweekend is aangebroken en dat betekent dat er weer veel te doen is in de zeven West-Friese gemeenten. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Van paaseieren zoeken in kasteel Radboud tot een knutselmiddag in het Rundveemuseum. Dit valt er allemaal te beleven. 

Snapshot Video 229586 (00:22) paaseitjes paaseieren pasen

Ook tijdens Pasen kunnen de wandelschoenen aan worden getrokken. In Nieuwe Niedorp kunnen fanatieke lopers op tweede paasdag meedoen met de Paaspolderloop. De officiële start voor wandelaars is om 9.30 uur, maar om 10.00 uur komt de paashaas op bezoek. Die zal het voortouw nemen tijdens de ‘loop achter de paashaas’. Naast het wandelen kunnen er ook verschillende afstanden worden gerend: De 2 km. de 5 km en de 10 km zullen allemaal kort achter elkaar van start gaan. 

In het sportieve kader valt ook de Paas Obstacle Run in Twisk. Op eerste paasdag kunnen kinderen en volwassenen deelnemen. Om 11.00 uur zal het startschot klinken bij het Dorpshuis Twisk. Tijdens de  Paas Obstacle Run kunnen mensen op een uitdagende manier op, onder en over obstakels heen klauteren. 

Zoeken geblazen

Het zoeken van eieren is een ware traditie en wordt ook dit jaar weer voorgezet. Bij Kasteel Radboud in Medemblik kunnen alle speurneuzen tijdens het paasweekend terecht. In het kasteel zijn allerlei kleurrijke eitjes verstopt. Ook bij SamCity liggen ze her en der. Tijdens het springen moeten de ogen dus goed zijn geopend. 

Een speurtocht ontbreekt ook niet op de planning. Tijdens eerste een tweede paasdag kan er oplos gezocht worden bij MAK Blokweer in Blokker. Over het terrein liggen allemaal paaseieren verstopt. Maar het gaat verder dan dat, er moet natuurlijk ook gepuzzeld worden. Ook de paashaas pleegt een bezoekje.  

Pasen in het Rundveemuseum

Tijd voor feest

De drukte opzoeken kan zeker tijdens de paasdagen. In Hoorn wordt het jaarlijkse Eipop weer georganiseerd. Bij drie verschillende kroegen staan artiesten muziek te draaien. Het feest begint om 16.00 uur en de laatste act is om 21.30 uur, nagenieten kan altijd nog. Op eerste paasdag staan de speakers op een hoog volume. 

In het Zuiderzeemuseum kan het paasfeest ook worden gevierd. Vanaf vandaag zijn er, tot en met maandag, verschillende activiteiten te doen. Allemaal gaan ze over Pasen. Natuurlijk ook in relatie tot vroeger. Wat is het verhaal achter Pasen? Door middel van verschillende spellen en opdrachten kan men hier een antwoord op vinden. 

Veel creativiteit

Steek de handen maar uit de mouwen. Tijdens Pasen kan er ook geknutseld worden. Op tweede paasdag zijn kinderen tussen de 4- en 10 jaar van 13.00 uur tot 16.30 uur welkom in het Rundveemuseum in Aartswoud. Ook hier wordt de zoektocht naar eitjes in gang gezet. Naast de paashaas zijn er andere dieren te vinden, sommigen zijn pas net geboren. Er wordt binnenkort zelfs een kalfje verwacht. 

In kasteel Radboud kan ook worden geknutseld op tweede paasdag. In de grote ridderzaal kan volop worden getekend, geknipt en geplakt. Met het thema ‘voorjaar’ in gedachten kunnen er kunstwerkjes worden gemaakt.

Er valt dus van alles te beleven dit weekend. Groot en klein kunnen de deur uit en gezelligheid opzoeken. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844