Panden vol pups en kittens ontdekt, verdachte vast voor illegale dierenhandel

29 juni 2021 16:30

In twee panden in Schagen en Medemblik heeft de politie bij een inval kittens en pups in kooien aangetroffen. Er is een 37-jarige verdachte uit Schagen aangehouden voor illegale dierenhandel. De man wordt ook verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. 

Er werden negen volwassen blauwe bulldogs en twee pups gevonden. Daarnaast hield de man acht volwassen britse korthaar katten en achttien kittens vast. De dieren bevonden zich niet in een juiste en diervriendelijke omgeving en zijn daarom door de dierenarts nagekeken. 

Alle dieren zijn in beslag genomen, ze worden opgevangen op een tijdelijke locatie waar ze wel goede zorg krijgen, aldus de politie. In de panden zijn een groot geldbedrag en administratieve gegevens in beslag genomen. 

Op de foto is te zien hoe het team de dieren tijdens de doorzoeking aantrof.

Lopend onderzoek

De 37-jarige man kwam bij de politie in beeld, nadat er een onderzoek liep naar illegale handel in puppy’s en kittens.

Het onderzoek naar de illegale handel in honden en katten loopt nog steeds. Ook vermoedt de dierenpolitie samen met de NVWA en de rechercheurs van het milieuteam dat het niet onwaarschijnlijk is dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405