Panic from Dublin van Queen’s Pleasure is WEEFF Top Favoriet

13 maart 2021 22:01
Still uit clip Big Boys Loan van Queen's Pleasure

De Nederlandse garagerockband Queen’s Pleasure werkt hard aan een eerste album, maar gaf de afgelopen maanden vast een voorzet met een drietal singles. Panic from Dublin is komende week lekker vaak te horen op WEEFF Radio, als nieuwe WEEFF Top Favoriet. 

Queen’s Pleasure deed mee aan de Popronde in 2019 en deed daarbij ook Hoorn aan, waar ze een kapperszaak op het Kerkplein onveilig maakten. Een paar maanden later  speelden ze op het Groningse festival Eurosonic. Beide vaak een voorbode voor een prachtig festivaljaar, alleen bleek 2020 in zijn algemeenheid niet bepaald een prachtig festivaljaar. Echt profileren kon Queen’s Pleasure zich dus niet, maar ook zonder concerten en festivals trekt de band de aandacht. In 2020 brachten de jongens drie singles uit en ook in het nieuwe jaar verschenen er al twee nieuwe liedjes. Een voorbode van een album, wat er ook snel moet komen. 

Album

De muziek van Queen’s Pleasure omschrijven ze zelf als “een mix van Dandy Warhols en Blur, met de power van The Ramones en de melancholie van The Smits.” Het geluid van de band doet erg denken aan de jaren ’70, ook op de single Panic from Dublin. Een stevige gitarenpartij zoals alle nummers van de band, in combinatie met een refrein dat goed in het geheugen blijft hangen. 

Een album moet er snel komen, de band wilde een eerste plaat eigenlijk opnemen in Engeland. Dat feest ging door de coronabeperkingen helaas ook niet door, waardoor ze deze ‘gewoon’ in eigen land op moesten nemen. Een releasedatum willen de jongens nog niet geven, wel delen ze vast de aankondiging van een eerste EP. Deze moet volgende maand uitkomen. 

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

Panic from Dublin van Queen’s Pleasure, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844