Parkeerplaatsen Hoornse haven in coronatijd nog schaarser

10 augustus 2020 23:30
Parkeerplaatsen Hoornse haven

Om de horeca het hoofd boven water te laten houden hebben de bewoners in de Hoornse haven tijdelijk elf parkeerplaatsen afgestaan. Om zo extra terrasruimte te creëren.

Momenteel onderzoekt de gemeente Hoorn of de grotere terrassen permanent kunnen blijven bestaan. Reden voor de bewoners om een brief op te stellen aan het college.

“Parkeerplaatsen zijn een schaars goed in de binnenstad,” vertelt initiatiefnemer Annette Snaas. “De afgelopen tijd zijn er al parkeerplaatsen verdwenen, terwijl er aan de andere kant steeds meer woningen bij komen. Het betekent voor ons als we thuiskomen dat we steeds rondjes moeten rijden om een plek te zoeken. En dat je uiteindelijk steeds verder weg je auto moet stallen.”

Bewoners Hoornse haven denken in oplossingen voor parkeerplaatsen tekort

“Een mogelijkheid zou zijn om een aantal betaalde parkeerplaatsen op te heffen voor de vergunninghouders. Of gedeelde plaatsen mogelijk te maken.” Op de Veemarkt in Hoorn zijn al betaalde parkeerplaatsen opgeheven voor vergunninghouders. Er zijn vijftig handtekeningen verzameld om een vergelijkbare situatie te realiseren in het havengebied.

Naast de parkeersituatie zorgt de huidige terrasopstelling enigszins voor een onveilige situatie voor de voetgangers. “Op de hoek Oude Doelenkade / Korenmarkt worden voetgangers min of meer gedwongen over de weg te gaan. Het autoverkeer gaat er ook langs. Het ziet er niet veilig uit. Dat zullen we in een gesprek ook zeker naar voren brengen.”

Update 20 oktober: Gemeente komt bewoners tegemoet

Gemeente Hoorn heeft zes betaalde parkeerplaatsen op de Oude Doelenkade tijdelijk vrij gemaakt voor vergunninghouders.

Uitzending – 8 augustus 2020

Om de horeca het hoofd boven water te laten houden hebben de bewoners in de Hoornse haven tijdelijk elf parkeerplaatsen afgestaan. Nu dit een permanente situatie lijkt te worden zijn de bewoners in de pen geklommen.

Parkeerplaatsen Hoornse haven

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844