Patricia zet zich met haar eigen uitkering in voor daklozen in Hoorn: “Ze luistert naar je”

6 juli 2024 11:02
Bron: NH Media

Patricia van Willigen uit Hoorn fietst iedere dag op een rijkversierde bakfiets door de stad om dak- en thuislozen een kop koffie, iets te eten of een luisterend oor te bieden. Mediapartner van Hoorn zeggen loopt een dagje mee en ziet hoe mensen op straat belanden en zich proberen te redden. 

Met gevulde koffiekannen, gesmeerde broodjes, fruit en koekjes stapt Patricia van Willigen uit Hoorn iedere dag op een bakfiets om maaltijden voor dak- en thuislozen rond te brengen. Ook biedt ze een luisterend of maakt ze een praatje. De weldoener, zelf ooit verslaafd geweest, kan zich maar al te goed verplaatsen in de vaak schrijnende situatie waarin daklozen in Hoorn verkeren.

En dat wordt gewaardeerd, blijkt als we in het Risdammerhout een man spreken. Het is een van de plekken in de gemeente waar Patricia haar bakfiets uitstalt zodat daklozen kunnen langskomen.

“Ze luistert naar je en geeft een knuffel als je die nodig hebt. Van de week had ik helemaal niks meer en dan komt ze met de bakfiets langs en is je tasje weer gevuld. Ze betekent echt veel voor ons”, vertelt de man tegen mediapartner van Hoorn zeggen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844